Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında oynanan Galatasaray – Rams Başakşehir, Trabzonspor – Çaykur Rizespor, Göztepe – Corendon Alanyaspor ve Kocaelispor – Tümosan Konyaspor maçlarının tartışmalı pozisyonları TRİO’da konuşuldu. T
rendyol Süper Lig, Premier Lig ve Ligue 1’den en özel içerikler, güncel özet videolar ve çok dahası beIN SPORTS Türkiye Youtube kanalında! beIN SPORTS’un en güncel programlarını, spor dolu içeriklerini takip etmek için kanala abone olmayı unutmayın: http://dgtrk.lu/1ebhi
beIN SPORTS Arşiv: http://dgtrk.lu/1evqg
Bizi sosyal medyada takip edin: 📌 Facebook: / beinsportstr 📌 X: https://x.com/beINSPORTS_TR 📌 Instagram: / beinsportstr 📌 TikTok: https://www.tiktok.com/@beinsportstr?…#beinsports#beinsportstürkiye#trio#süperlig#hakem#hakemkararları
Kocaelispor – Konyaspor Maçında Hakem Kararları Masaya Yatırıldı: O Penaltı Doğru mu?
Trendyol 1. Lig’in zirve mücadelesinde nefesleri kesen Kocaelispor – Konyaspor randevusu, saha içindeki futbol kadar hakem kararlarıyla da haftaya damga vurdu. beIN SPORTS ekranlarında yayınlanan “Trio” programında eski hakemler Bülent Yıldırım, Bahattin Duran ve Deniz Çoban, Körfez ekibinin kaderini etkileyen kritik anları tek tek analiz etti.
Kocaelispor’un 2-1’lik skorla sahadan ayrıldığı müsabakada, özellikle uzatma dakikalarında verilen penaltı kararı ve Selçuk İnan’ın kırmızı kart görmesi camiada büyük yankı uyandırdı. İşte usta yorumcuların gözünden maçın kırılma noktaları.
“Top Oyuna Girdi mi?” Tartışmasına Son Nokta
Maçın en ilginç anlarından biri, serbest vuruş esnasında yaşandı. Konyasporlu oyuncunun topa hafif dokunuşunu “oyun başladı” olarak yorumlayan Kocaelisporlu futbolcuların atağa kalkması üzerine hakem Cihan Aydın düdüğünü çaldı.
Bülent Yıldırım, kural kitabına atıfta bulunarak pozisyonu şöyle değerlendirdi:
“Kural, topun açıkça hareket etmesi gerektiğini söyler. Burada oyuncu sadece zemini düzeltiyor, topun merkezi değişmiyor. Hakemin oyunu durdurma kararı %100 doğru.”
Bahattin Duran ise Yeşil-Siyahlı oyuncuların bu hamlesinin kural dışı olduğunu belirterek hakeme hak verdi.
90+1’deki Penaltı Kararı: “Müthiş Bir Tespit”
Maçın kader anı kuşkusuz 90+1. dakikada gelen penaltı düdüğüydü. Kalecinin müthiş kurtarışı sonrası yaşanan karambolde Cihan Aydın beyaz noktayı gösterdi.
Trio ekibi bu kararda hemfikir oldu. Bülent Yıldırım, “Oyuncu havaya yükselirken kolunu doğal olmayan bir şekilde açıyor. Topla elin buluşması net bir penaltı,” dedi. Deniz Çoban ise hakemin gol vuruşunu bekleyip avantaj sağlamaya çalışmasını ve ardından cesurca penaltıyı vermesini “Gecenin en iyi tespiti” olarak nitelendirdi.
Selçuk İnan’ın Kırmızı Kartı ve “Tablet” Detayı
Konyaspor Teknik Direktörü Selçuk İnan’ın penaltı kararı sonrası tablet üzerinden pozisyonu izleyip hakeme tepki göstermesi, ardından da kırmızı kartla cezalandırılması programın bir diğer önemli başlığıydı.
Maçın Disiplin Tablosu:
Keyta’nın Yerde Kalışı | Faul | Doğru (Abartılı tepki var)
Ahmet Oğuz’un Müdahalesi | Sarı Kart (Atlandı) | Yanlış (Net Sarı Kart olmalıydı)
90+1 Penaltı | Penaltı | Doğru
Selçuk İnan Tepkisi | Kırmızı Kart | Doğru
Bülent Yıldırım, Selçuk İnan’ın “Hakemlerin bize karşı ön yargısı var” imasına sert çıktı: “Bu profesyonel bir iştir, ön yargı olmaz. Ayrıca güneş ışığında, tabletten pozisyonu net analiz etmek imkansızdır.”
Hakem Cihan Aydın’ın Karnesi
Programın sonunda hakem Cihan Aydın’ın genel yönetimi geçer not aldı. Yeşil-Siyahlıların 21 faul yaptığı, Konyaspor’un ise sadece 4 faulle maçı tamamladığı istatistiği dikkat çekti. Deniz Çoban, “Disiplin hataları olsa da maçın kontrolünü hiç kaybetmedi,” diyerek Aydın’ı kutladı.
Kaynak ve Teşekkür Bu analiz, beIN SPORTS Türkiye kanalında yayınlanan Trio programındaki veriler ve eski hakemler Bülent Yıldırım, Bahattin Duran ve Deniz Çoban‘ın profesyonel yorumları doğrultusunda hazırlanmıştır.
#Kocaelispor #Körfez #CihanAydın #Selçukİnan #Trendyol1Lig #Trio #HakemKararları
- Web Sitemiz 5651 sayılı kanun çerçevesinde faaliyet göstermekte olup yayınlanan içeriklerden sorumlu değildir. Fakat içeriğin kanuna aykırı veya telif hakkı içerdiği ile ilgili yazılı veya dijital bir tebliğ alması halinde söz konusu içeriği kaldırmakla mükelleftir.

